ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΡΑΙΑ...

16 Φεβ 2010

Ο ιός της τρομολαγνείας



Σήμερα έκανα μια αρκετά μεγάλη διαδρομή με τον ηλεκτρικό και προς μεγάλη μου έκπληξη, άκουσα την ανακοίνωση "Παρακαλείστε να κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά, προς αποφυγή της μετάδοσης της νέας γρίπης... να κάνετε το εμβόλιο και μπλα-μπλα..."

Έκανα ένα μορφασμό και το προσπέρασα. Αλλά, έφριξα όταν ένα άτομο από τον οικογενειακό κύκλο μου που είναι γονιός "τσίμπησε" και είπε αμέσως στο παιδί του να ανοίξει το παράθυρο. Με έφερε στο σημείο να βγάλω ένα υπέροχο λογύδριο για το φιάσκο της γρίπης Η1Ν1, του τρόμου που διαδίδεται σαν ιός από τα ΜΜΕ και φυσικά, για τη ματαιότητα του εμβολίου που το κάνει ο κόσμος και ψοφάει... τελικά συμφώνησε μαζί μου, ίσως επειδή γυάλιζε το μάτι μου, και κλείσαμε το παράθυρο γιατί έκανε ψοφόκρυο.

Όλη αυτή η μαλακία μου θύμισε μια κουβέντα που είχα νωρίτερα για τα "μαγαζάκια" των θρησκειών από τα οποία ψωνίζουν όλοι οι θεοφοβούμενοι τρέμοντας μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι και προσπαθούν να κλείσουν σουίτα στον παράδεισο γλύφοντας το ίδιο κουτάλι που έγλυψε η φυματική γριά στην εκκλησία για να κοινωνήσουν π.χ.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μέσο χειραγώγησης της μάζας από το φόβο. Όποιος πιάνει αυτό το λουρί, κουμαντάρει τον όχλο. Γι' αυτό και οι μεγαλύτερες μάχες για την εξουσία, δόθηκαν για θρησκευτικές διαφωνίες... γαμώτο, τα παιδιά στο σχολείο διδάσκονται ένα κάρο μαλακίες. Δεν πάμε μπροστά έτσι... θα κατέβουν τα χερουβείμ, θα ανέβουν τα ελοχίμ και θα αυτοκτονήσουν μαζικά από την ακρόπολη αν δεν ξεκολλήσουμε κάποτε από τις θρησκείες του φόβου.

4 σχόλια:

  1. Πόσο συμφωνώ μαζί σου να 'ξερες! Δυστυχώς η ελεύθερη νόηση πέρα από κάθε προσπάθεια χαλιναγώγησης είναι ένα αγαθό που κατακτιέται μετά από συνεχείς μάχες με τον κοινωνικό περίγυρο αλλά και ίσως το πιο σημαντικό με το υποσυνείδητο σου καθότι από την στιγμή της γέννησης μας είμαστε χωράφια έτοιμα για καλλιέργεια κάθε είδους φόβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χειρότερο είναι, ότι η μετάγγιση των φόβων γίνεται μαζί με το μητρικό γάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λουρί δεν θα πει τίποτα.. Είναι τρομερό, πόσο οι άνθρωποι υποτάσσονται στα ΜΜΕ και στις παντός είδους αυθεντίες και σαν κοπάδια ακολουθούν το ρεύμα (όπου τους πάει κάθε φορά). Δεν ψάχνουν, δεν ερευνούν.. Απορώ που δεν έχουν αυτή την ανάγκη. Προφανώς η άγνοια, είναι σκληρό ναρκωτικό.

    Καλώς σε βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πιο μεγάλος τους φόβος, είναι ο φόβος του θανάτου. Και ακόμα περισσότερο, το τι θα απογίνουν μετά θάνατον, αφού με το μικρό τους μυαλουδάκι (και κρίνοντας πάντα από τον εαυτό τους) σκέφτονται ότι ο Θεός θα τους τιμωρήσει για τις... αμαρτίες τους!
    Ξέρω ανθρώπους που ενώ ήταν στα καλά τους, μετά τα 50-55, άρχισαν να νηστεύουν 40μερα και 50μερα, να εξομολογούνται και να κοινωνούν!
    Και όταν τους λες ότι αυτό είναι παράνοια, το βλέπεις στα μάτια τους... θέλουν πολύ να στο πουν (αλλά δε στο λένε): και πώς θα σώσω εγώ την ψυχή μου; Θες να καταλήξω στην κόλαση;
    Εγώ, προσωπικά τους λυπάμαι.
    Τους λυπάμαι γιατί την κόλασή τους την έζησαν σ' αυτή τη ζωή. Γιατί έζησαν μες στο φόβο!
    Φόβο για τα παιδιά τους, για τα σκυλιά τους, για τα σπίτια τους, για τα αυτοκίνητά τους και πάνω απ' όλα για τη ζωή τους!
    Γιατί τους έδεσαν ένα καρότο και τους το τράβαγαν μπροστά στη μούρη τους κι' αυτοί ακολουθούσαν μια ζωή και τώρα νομίζουν ότι θα τους χαριστεί ο... Παράδεισος (whatever that is) επειδή νήστεψαν τη μισή τους ζωή και πέρασαν και την υπόλοιπη μισή κάνοντας τον σταυρό τους.

    Είχες δίκιο Littlewind...
    Μοιάζαν τα ποστ μας. ;)

    Καλώς σε βρήκα!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή