ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΡΑΙΑ...

8 Νοε 2010

Φλαμπέ η Κοτζιά

Και γαμώ! Με σύνθημα "Εκεί που δεν φτάνει το φως, θα το ανάψουμε εμείς", η ομάδα των atenistas πήγε και "φώτισε" κυριολεκτικά την πλατεία Κοτζιά με εκατοντάδες κεριά. Τα "νεραϊδάκια της Αθήνας" μας χάρισαν εικόνες, που παρόμοιες έχουμε δει μόνο σε κάτι κηδείες πριγκιπισσών της Αγγλίας και άλλων τέτοιων σταρ στα εξωτερικά (όχι ιατρεία).

Εδώ τα παιδιά εξηγούν το γιατί: http://www.atenistas.gr/?p=1416
"Παραμονή των εκλογών μαζευόμαστε έτσι, απλά κι αυθόρμητα, στην Πλατεία Κοτζιά. Γεμίζουμε την Πλατεία με κεριά, με φως που θα φέρουμε εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες της Αθήνας, γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τη σκοτεινιά που χει σκεπάσει τις ιστορικές γειτονιές.
Και όλα αυτά με μια φωτεινή διάθεση, με χαμόγελα, με μουσικούς που ελπίζουμε να φέρουν τα όργανά τους".

Αν και έχω μάλλον πιο σκληροπυρηνικές απόψεις για τους συμβολισμούς, εν συγκρίσει με τους τοσο πολιτισμένους atenistas... για παράδειγμα, δεν ενθουσιάζομαι ταμάλα με ένα οικόπεδο που ήταν χωματερή και το έκαναν "κούκλα", (δε λέω ότι με χαλάει, αλλά όταν πρόκειται για εθελοντισμό ο καθένας επιλέγει αυτό που του κάνει). Όμως, γούρλωσα τα μάτια μου μόλις είδα τις εικόνες από τη χθεσινή τους δράση. Ο βασικός λόγος που τους συμπαθώ αυτούς τους atenistas, είναι γιατί δεν μιλάνε πολύ. Πάνε, κάνουν το "πράγμα" τους (they do their thing ελληνικά), και φεύγουν ήσυχα, χωρίς πολλά μπλα-μπλα, χωρίς κλαψομουνίαση και χωρίς κόντρες με τον μπήξε και τον δείξε. Αυτό γουστάρω, γιατί αυτό λείπει από τις περισσότερες εθελοντικές ομάδες που έχω συναναστραφεί ή έχει τύχει να γνωρίσω. Μπράβο παιδιά, μας αρέσει το "φλαμπέ Κοτζιά", ελπίζω να σκουπίσατε και το τελευταίο ρεσώ φεύγοντας. Αν και εσείς παίζει να καθαρίσατε και τους τοίχους των γύρω κτιρίων, έτσι, για να γουστάρετε.
Όσοι ασχολείστε με τον εθελοντισμό και διαβάζετε αυτές εδώ τις αράδες, παρακαλώ πολύ να βεβαιωθείτε ότι πριν συναντήσετε διαδικτυακά ή προσωπικά τους άλλους εθελοντές, έχετε πρώτα χέσει, κατουρήσει, κλάσει, κλάψει και χωνέψει. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε περίοδο, δεν έχετε τσακωθεί με τη γκόμενα, δεν έχετε τα νεύρα σας, δεν γκρινιάζετε και γενικά δεν έχετε αυτό το γαμοσύννεφο πάνω απ' το κεφάλι σας. Αν το έχετε, να πάτε να χέσετε και να μη μιλήσετε σε κανέναν. Το κουτσομπολιό και τα σχόλια, φυλάξτε τα για την κυράποτέτοια τη γειτόνισσα. Να θυμάστε ότι οι συνεθελοντές, δεν σας μιλάνε επειδή σας κάνουν παρέα, αλλά επειδή προσπαθούν να συνεργαστούν για ένα ρημαδοσκοπό. Πάρτε για παράδειγμα τα "νεραϊδάκια της Αθήνας" από πάνω, θετική σκέψη, καλή διάθεση, χαμόγελα. Αν δεν μπορείτε, απλά σκάστε. Κάντε το πράγμα σας (do your thing) και μετά τραβάτε σπίτια σας να πλύνετε καμιά πατούσα. Λήξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου