ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΡΑΙΑ...

27 Δεκ 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Κι αν ξεκουμπιστεί το '11, θα έρθουν καλύτερες μέρες;
Αρχίδια!
Χριστουγεννιάτικοι εφιάλτες στολισμένοι με πολύχρωμα λαμπάκια και μελομακάρονα, ενώ το σπίτι γίνεται παγωτό από το κρύο και η ψευδαίσθηση των εορτών γεμίζει τα εμπορικά κέντρα και τις τουαλέτες με εμετό από τα πολλά ξίδια...

Γιατί δεν το κάψαμε ακόμα το μπουρδέλο; Τι περιμένουμε; Τις εκλογές;
Παπάρια κουραμπιέ...
Κοιμισμένοι την Άγρια Νύχτα, μπουχτισμένοι και κουρασμένοι ξαποσταίνουμε στα στρώματά μας, ενώ ονειρευόμαστε ότι ξυπνάμε στο μέλλον κι έχει περάσει το κακό, έχει φύγει η κατάθλιψη, η κρίση, οι εκμεταλλευτές μας και μπορούμε ξανά να ψωνίζουμε ανενόχλητοι με την πιστωτική μας κάρτα και να δουλεύουμε 9-5 καθημερινά... μπούρδες!


Μια πλάνη, μια φαντασίωση που δημιουργείται ξανά και ξανά, μια ανάγκη να πιστεύει ο κόσμος ότι θα αλλάξουν τα πράγματα (γιατί και καλά χειρότερα δεν γίνονται). Οι εικόνες μας τσαλακώθηκαν, αυτό δεν αλλάζει. Τα σκατά είναι εδώ και δεν φεύγουν αν δεν τραβήξουμε το καζανάκι. Για να το τραβήξουμε όμως θέλει ενότητα, δουλειά, θέληση... όχι ψόφιους κοριούς ταϊσμένους με ζαμπόν.

Αιματηρές εικόνες κάνουν παρέλαση στο μυαλό και στην οθόνη μου... τι κοινό έχω εγώ μ' αυτούς; Πώς γίνεται να ανήκουμε στο ίδιο είδος; Και πώς γίνεται να συννενοηθούμε επιτέλους και να σταματήσουμε την αυτοκαταστροφή; Δεν γίνεται... απλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Θα καούμε όλοι μαζί λοιπόν. Αλλά να ξέρετε ότι την ημέρα που θα καώ θα πάρω μαζί μου, όσους περισσότερους από εσάς μπορώ. Ακόμα κι εσένα που νομίζεις ότι βρίσκεσαι μακριά απ' αυτό.

Καληνύχτα και καλούς εφιάλτες... *

*Κλεμμένη ατάκα, αλλά απόψε δεν έχω καλύτερη.

4 σχόλια:

  1. Τι κακό έχουν τα μελομακάρονα ;
    Αν είναι φρέσκα μαλακά και ζουμερά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι περιττά αν το σπίτι έχει γίνει ιγκλού από το κρύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς είμαστε πολλοί που δεν ανήκουμε στη δήθεν πλειοψηφία της τηλεοπτικής προπαγάνδας.

    Μπαη δε γουέη....τα μελομακάρονα γαμάνε ακόμα και σε κρύο σπίτι και αν τελειώσουν,φτιάχνεις μελοταλιατέλες,μελονιόκι,μελοφοσσίλι,μελοφαρφάλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Χριστούγεννα τελείωσαν και η Πρωτοχρονιά δεν είναι τίποτα άλλο, από μια αχρείαστη νοητή γραμμή στην πορεία του χρόνου. Φυσικά και δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα θα μου πεις... και τα Χριστούγεννα που εσύ κάνεις σαν τρελλό, μεθυσμένο ξωτικό, ένα νοητό σημείο είναι. Ναι, αλλά... αυτές τις 25 μέρες ζεσταίνω την καρδιά μου για να μπορέσει ν' αντέξει τις υπόλοιπες 340.

    That's all we have left.
    We get to choose our poison.

    ΑπάντησηΔιαγραφή