ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΡΑΙΑ...

18 Απρ 2010

Έγραψε...


Μπουκόβσκι. Αυτός ο βρωμερός αλκοολικός γερομπισμπίκης. Ο ελεεινός πορνόγερος με τις μπλαβιές φλέβες στην πούτσα και τα τσαλακωμένα μούτρα, γεμάτα μπιμπίκια. Ο τύπος που ζούσε με απώτερο σκοπό να φτάσει τα 80 και να το χώσει σε ένα δεκαοκτάχρονο μουνί.

Αυτός ο τύπος έκανε το πιο απλό και τίμιο πράγμα του κόσμου. Ξέρναγε τη ζωή του χωρίς φόβο και πάθος στα πλήκτρα της γραφομηχανής του. Έγραφε τις πιο τρελές ιστορίες που ζούσε με τις γκόμενες. Περιέγραφε λεπτομερώς κάθε βρώμικο γαμήσι, κάθε σκέψη θαυμασμού, κάθε ψήγμα ρομαντισμού που κρυβόταν ανάμεσα σε εκείνον, στα ξύδια και στην κάθε γυναίκα της ζωής του. Και αυτόν τον εξαίσιο εμετό, τον δημοσίευε. Τον έστελνε στον κόσμο υπογράφοντας με σπέρμα για να διαδοθεί παντού. Δηλαδή σε κάθε θηλυκό της Αμερικής ή της Ευρώπης που θα μπορούσε να αγγίξει! Με συγκλονιστική ειλικρίνεια έλεγε σε κάθε γκόμενα που τον διάβαζε στον κόσμο “Κοίτα κουκλίτσα μου! Το έκαναν κι οι άλλες και πέτυχε, έλα να δεις και μόνη σου!”. Κι εκείνες έσπευδαν να απαντήσουν στην πρόκληση. Γιατί όλες οι γυναίκες γεννιούνται πριγκηπέσες και πρωταγωνίστριες. Όλες ήθελαν να δουν την ιστορία τους γραμμένη στο χαρτί με την υπογραφή του πιο γαμάτου (ή του πιο γαμιά) ποιητή της εποχής. Κι όλες (ή οι περισσότερες) πίστευαν ότι ήταν εκείνες που θα τον αλλάξουν. Σκεφτόντουσαν “Μαζί μου θα πάψει να τσιλημπουρδίζει.”, “Εμένα θα με ερωτευτεί, δεν θα με πληγώσει.”, “Θα του βάλω τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι και θα τρέχει ξωπίσω μου!” και άλλα τέτοια τσιχλωτά ανέκδοτα που σκέφτονται οι γυναίκες για τους άντρες. Περιττεύει να πω, ότι ελάχιστες πετυχαίνουν το σκοπό τους.
Ο τύπος, έτσι, έριχνε γκόμενες, έτσι άφηνε να του συμβαίνουν οι εμπειρίες της ζωής του. Σίγουρα για ένα διάστημα έγραφε για να πηδάει και πήδαγε για να γράφει. Φυσικά το ένιωθε κιόλας, αλλιώς θα λεγόταν αερόμπικ και θα έγραφε βιντεοκασέτες με ασκήσεις εδάφους.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή είναι αξιοπρόσεκτο πώς οι μεγαλύτερες και οι πιο εμφανείς “απάτες” είναι και οι πιο επιτυχημένες. Υπήρχαν πολλές γυναίκες που αποκάλεσαν τον Μπουκόβσκι “κάθαρμα” κι άλλα τέτοια παρόμοια, αλλά όσες περισσότερες το έλεγαν. Τόσες περισσότερες έσπευδαν κοντά του. Σαν την πολιτική ένα πράγμα. Όσο πιο μεγάλη είναι η βρώμα για τη λαμογιά κάποιου, τόσο πιο υψηλή θέση κατακτά. Κι εντάξει, ο πορνόγερος ήταν γαμώ τα παιδιά. Σαν τάση όμως αυτή, είναι το λιγότερο ηλίθια. Σα να σου λένε ότι θα βάλεις το χέρι σου στο κουτάκι και θα πιάσεις κάτι και ξέρεις από πριν ότι το κουτάκι καταλήγει στον υπόνομο. Άρα το καλύτερο που μπορείς να πιάσεις είναι μια μεγάλη κουράδα σε σχήμα “s”. Κι εσύ πας, βάζεις το χέρι στο κουτάκι και σκέφτεσαι “Εγώ δεν θα πιάσω σκατά, θα πιάσω σοκολάτα!”, αμ δε!


Υ.Γ.
Ο Μπουκόβσκι πέθανε σε ηλικία 73 ετών και πάνω στον τάφο του γράφει “Don’t try” που προέρχεται από τις φράσεις “If you spend all your time trying, then all you’re doing is trying. So don’t try. Just do”. Λατρεμένος ο πορνόγερος και όχι η nike.

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό το παράδειγμά σου με το κουτάκι που καταλήγει στον υπόνομο και την κουράδα!
    Μπορεί όλες οι γυναίκες να γεννιούνται πριγκήπισσες όπως λες, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, έλκονται σε κάτι τέτοια "κουτάκια" όπως οι μύγες έλκονται στο... περιεχόμενό τους.
    Και... κατά συνέπειαν, παίρνουν αυτό που τους αξίζει.

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. If only...
    But then again why not...

    Humanity is a diseased whore, a virus... Why treat it with respect? It doesn’t treat you in any other way than that of a means to an end...

    Bukowski is a prime example of how someone who is willing to use as they see fit can influence a generation and breed a culture… Kudos to him… shame to the rest of us for not being true to ourselves and owning up to our true nature…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. We all have skeletons in our closet, it's only matter of taking decision!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Lilith -Ακαταμάχητη η έλξη, αλλά είναι χρήσιμο να εμπιστευόμαστε και την όσφρηση, όχι μόνο την όραση :) Καλή βδομάδααα!

    @superextreme -Perhaps Bukowski bred culture only because he did not intend to do so... I like the moto anyway. Just do!

    @rania -Most of us open our closets every day refusing to look at the skeletons. Decision is one thing, action is another. It takes both to tango.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερό κείμενο, φανταστικός ο Μπουκόφσκι. Πρώτη φορά που είχα διαβάσει, μου είχε πέσει το σαγόνι αλλά μαλάκα ποτέ δεν τον είπα. Γαμάτος. Ειλικρινής. Και πολύ σωστά τα λέει η ταφόπλακα. Μα πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kwlogria καλώς ήρθες. Μαλάκας ο Μπουκόβσκι; Ποτέ! Κάθαρμα ναι, αλλά και απόλυτα λατρεμένος!

    Τις "Σημειώσεις ενός πορνόγερου 2" τις διαβάζω και τις ξαναδιαβάζω (ειδικά ένα κείμενο το διάβασα 4-5 φορές) γιατί δεν το χορταίνω. Είναι θεούλης ο τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή