ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΡΑΙΑ...

14 Ιουν 2011

ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΕΤΩΝ 4!

Μία ζωγράφος 4 ετών αποδεικνύει ότι η μεγαλοφυία της δημιουργικότητας χωρίς τα όρια της μάθησης, διαπρέπει ανεξαρτήτως ηλικίας. Η Aelita Andre ζωγραφίζει στο studio της χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνοτροπίες με τον πιο δημιουργικό τρόπο, εκείνον που μόνο ένα παιδί μπορεί να εφαρμόσει.

Το βίντεο διαρκεί 13 λεπτά, αλλά αξίζει πολύ να το δείτε.

Aelita Andre - Prodigy of Color Exhibition in New York City

5 σχόλια:

  1. Ωχ. Φοβάμαι πως θα σε στεναχωρήσω τώρα.
    Μαλακίες ζωγραφίζει το κοριτσάκι. Σιγά που γνωρίζει και τεχνοτροπίες. Του δίνουν εκεί τα χρώματα και κάνει μουντζαλιές. Είναι πασιφανές πως χύνει τις μπογιές στο χαρτί γιατί απλώς παίζει. Το ίδιο πράγμα που θα έκανε κάθε παιδάκι της ηλικίας του. Αν είναι αυτή ζωγράφος εγώ είμαι ποιητής - ζωγράφος - στιχουργός - τραγουδιστής και μεγάλος επιστήμονας. Και αυτές οι μουτζαλιές δεν είναι τέχνη. Είτε τις κάνει ένα παιδάκι 4 χρονών είτε τις κάνει ο Μαέβιους Παχατουρίδης.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται ότι παίζει κι εννοείται ότι δεν γνωρίζει το "σωστό" τρόπο να χρησιμοποιήσει τις τεχνοτροπίες! Αυτό είναι το όμορφο της υπόθεσης, ότι δεν κινείται μέσα στα πλαίσια μιας γνώσης που της έμαθαν. Αφήνει εντελώς ελεύθερη τη δημιουργική της ευφυία και κάνει ό,τι γουστάρει!

    Έτσι θα έπρεπε να είναι η τέχνη, χωρίς όρια, αδάμαστη κι ελεύθερη.

    Τώρα, ως προς το "abstract art" και τις "μουτζαλιές" που λες, αυτά είναι απόψεις. Η αφηρημένη τέχνη πάντως είναι αναγνωρισμένη γενικότερα. Κι εγώ είχα δυσκολευτεί να το κατανοήσω κάποτε στη σχολή, στο μάθημα της ιστορίας τέχνης, δεν πειράζει. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρα είμαι και ΕΓΩ καλλιτέχνης. Καθώς είμαι ελεύθερος, αδάμαστος και χωρίς όρια...
    :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν έχεις δημιουργήσει έργα, τότε μπορεί να είσαι κι εσύ καλλιτέχνης! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα εμένα δεν μου μοιάζει με παιδί όταν δουλεύει!
    She seems to know exactly what she's doing!
    Δεν ξέρω πώς το κάνει, αυτό που ξέρω είναι ότι αυτά που φτιάχνει είναι υπέροχα και θα τα είχα με πολλή περηφάνεια στο σπίτι μου (κάτι που δεν μπορώ να πω για έργα άλλων διάσημων... ζωγράφων και καλά...).
    Είναι απίστευτη και έχει και πανέμορφη μουρίτσα! :)))

    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή